در نصب و راه اندازی گیربکس های صنعتی باید به نکات مهمی توجه کرد که کمترین میزان خسارت و بیشترین راندمان و عملکرد را تا پایان طول عمر گیربکس داشته باشد.
این موارد در نصب انواع گیربکس های صنعتی، مانند گیربکس حلزونی و کتابی، خورشیدی، هلیکال، کرانویل و غیره، بسیار مهم هستند.
کالای صنعتی شهباز موتور این موارد مهم را برای افزایش آگاهی به شما اطلاع رسانی میکند.
ایمنی قبل از نصب
قبل از توضیحات در مورد نصب اجازه دهید در مورد ایمنی نکاتی را گوشزد کنیم.
قبل از کار بر روی هر دستگاه مکانیکی یا برقی ، لطفاً مطمئن شوید که از تجهیزات حفاظت مناسب استفاده می کنید. برای به حداقل رساندن خطر مشکلات احتمالی ایمنی ، باید از تمام نکات ایمنی قابل اجرا در نصب ، نگهداری و عملکرد پیروی کنید.
ابتدا ، گیربکس را برای آسیب هایی که ممکن است در حین حمل و نقل رخ دهد ، بازرسی می کنیم. در صورت نیاز گیربکس را کاملا تمیز کنید تا هنگام نصب از مشکلات احتمالی جلوگیری شود.
اجازه ندهید مواد شیمیایی روی مهر و موم ها وجود داشته باشد، زیرا می توانند باعث خراب شدن و نشت از مهر و موم شوند.
استحکام محل نصب گیربکس
در ابتدا جهت جلوگیری از ارتعاشات از مستحکم بودن مکان نصب گیربکس باید اطمینان حاصل فرمایید. امکان ضرباتی به گیربکس و همچنین گریپاژ و بار بیش از اندازه وجود دارد. در این مواقع در نظر داشته باشید از استفاده از محدودکننده های گشتاور خروجی و کوپلینگ های هیدرولیک و غیره صرف نظر کنید.
یکی دیگر از مواردی که هنگام نصب و راه اندازی گیربکس صنعتی اهمیت بالایی دارد، مشخصات فنی گیربکس صنعتی است. فراموش نکنید که موارد ذکر شده در کاتالوگ محصول را مطالعه کنید و اجزای دیگر مانند الکتروموتور را متناسب با مشخصات فنی کالا تهیه کنید.
در صورتی که کاتالوگ محصول را در اختیار نداشتید، نسبت تبدیل، گشتاور و دور خروجی گیربکس را از طریق اصول محاسبات انواع گیربکس صنعتی محاسبه فرمایید.
کوپل دقیق شافت یا محورها
در زمان نصب الکترو موتور توسط کوپلینگ ، باز هم باید شفت گیربکس و الکترو موتور در یک محور قرار بگیرند و با یکدیگر هم راستا باشند. در غیر اینصورت، باعث فشار به بلبرینگ و خرابی سیستم می شود. به منظور اطلاع دقیق از عملکرد کوپلینگ و نحوه اتصال آن در موتور های صنعتی، می توانید مقاله مربوط به انواع کوپلینگ را مطالعه کنید.
زمانی که از چرخ تسمه برای منتقل کردن حرکت الکتروموتور به گیربکس استفاده می شود، باید تسمه به شکلی نصب شود که ورودی گیربکس را دچار فشار نکند؛ به این معنی که نه انقدر محکم بسته شود که باعث کشیده شدن شافت شود و نه به قدری شل بسته شود که سیستم را دچار اختلال کند. بعلاوه، لازم است که دقت در تنظیم تسمه و بازدید دوره ای را مد نظر قرار دهید. این امر از شل شدن تسمه که باعث لغزش میشود، جلوگیری می کند.
لازم به ذکر است که انتخاب درست تسمه در میان انواع تسمه بسیار حائز اهمیت بوده و تاثیر مستقیمی در خروجی کار خواهد داشت. بنابراین آشنایی با انواع تسمه یکی از الزامات این کار است.
پیش از راه اندازی موتور گیربکس صنعتی در نظر داشته باشید که شفت ورودی ماشین و شفت خروجی گیربکس با هم، هم محور باشند. زیرا یکی از بیشترین موارد خرابی در گیربکس ها می باشد.
نکته 1: در صورتی که از در ساختار صحیح ماشین دقت نکنید ، گیربکس کارکرد درستی نیز نخواهد داشت.
نکته 2: اگر قصد دارید در داخل هالوشفت موتور گیربکس دار که ماشین کاری آن با تلرانس H7 صورت گرفته است ، محورهای ورودی یا خروجی را جا بزنید. به دلیل جازدن غیر تخصصی و منطبق نبودن آنها به تمامی قسمت های گیربکس صدمه های شدیدی وارد میشود. لذا در نظر داشته باشید برای گیربکس ها از تلرانس H6 استفاده نمایید.
نکته 3: برای روان بودن تلرانس در خارها باید دقت داشته باشید؛ درغیر این صورت با صدای زیاد و خرابی مواجه خواهید شد.
نحوه نصب روی شاسی
در نصب موتور گیربکس دار به هیچ عنوان موتور را به شاسی نبندید. زیرا باعث انحراف هم محور بودن گیربکس و شفت موتور میشود و مشکلاتی از قبیل آسیب و داغی بیرینگ ، شکستن محور ورودی ، روغن ریزی کاسه نمد و ایجاد سر و صدای گیربکس اتفاق می افتد. فقط و فقط کافی است که بسته شدن گیربکس به شاسی ، محکم و تراز شده باشد.
انتقال دور در صورت لغزش بالا صحیح صورت نمیگیرد و همچنین اگر خیلی محکم باشد فشار زیادی را به بیرینگ وارد میکند که در مواردی باعث بروز مشکلات زیادی می شود.
برای خراب نشدن کاسه نمد در رنگ آمیزی گیربکس (زمانی که رروی ماشین نصب شده است) از آغشته شدن کاسه نمد به رنگ جلوگیری کنید.
هنگامی که جهت نصب گیربکس را تعیین می کنیم ، باید محل تهویه هوا یا روغن گیربکس را به سمت بالا قرار دهیم.
نکات راه اندازی گیربکس با روغن
هنگام گریس کاری در ابتدا محل تماس شاسی نصب و پایه گیربکس را تمیز کنید و بعد از آن اقدام به روغن کاری کنید. این عمل باعث عدم زنگ زدگی شاسی نصب و پایه گیربکس خواهد شد.
پیش از زمانی که میخواهید موتور گیربکس را راه اندازی کنید، سطح روغن گیربکس را حتما چک کنید.
توجه داشته باشید بعضی از گیربکس های حلزونی هنگام عرضه به بازار دارای برچسب “روغن ندارد” هستند.
زمانی که قصد نصب کردن گیربکس را بر روی ماشین دارید، حتما محفظه روغن را پر کنید.
بسته به جهت نصب گیربکس، روغن باید اضافه یا تا حدی تخلیه شود.
اطمینان حاصل کنید که روغن را زیاد اضافه نکنید زیرا باعث داغ کردن بیش از حد و نشت از محل های آب بندی شده می شود همچنین روغن بسیار کم باعث خرابی چرخ دنده ها می گردد.
به طور کلی برای کارکرد بهتر هر نوع از گیربکس ها، 50 تا 70 درصد بار برای ساعات اولیه ی کار و حداکثر بار را بعد از 300 ساعت کارکرد در نظر بگیرید.
روغن های مصنوعی باید ابتدای کار بعد از 300 ساعت و پس از آن هر 3000 ساعت کار یا بین 12 تا 18 ماه کاکرد تعویض شوند.
هنگامی که گیربکس نصب و آزمایش می شود، دمای گیربکس باید کنترل شود. اگر دما بیش از حد بالا بود، بارهای اضافی ، دمای بالای محیط و هواگیری مناسب را بررسی کنید.