مقالات

نحوه محاسبه نسبت تبدیل، گشتاور و دور خروجی گیربکس

نحوه محاسبه نسبت تبدیل، گشتاور و دور خروجی گیربکس صنعتی
حتما می دانید که در قریب به اکثریت پلاک کالاهای صنعتی، مشخصات فنی آن مانند گشتاور خروجی، نسبت تبدیل، دور خروجی و مواردی از این قبیل درج شده است؛ اما در برخی مواقع نیز گیربکس فاقد پلاک بوده و مشخصات فنی آن همراه با کالا در اختیار خریداران قرار نمی گیرد؛ که در این صورت اطلاعات کالای مورد نظر از طریق فروشنده قابل دریافت است.

از آنجایی که مشخصات فنی گیربکس ها در انتخاب بهترین نوع گیربکس و همچنین سایر اجزای یک خط تولید یا صنعت نیز تاثیرگذار است، داشتن اطلاعات درست و کامل از مشخصات فنی گیربکس صنعتی بسیار ضروری است.

در دست نداشتن این موارد موضوع نگران کننده ای نبوده و شما به راحتی می توانید در این مقاله نحوه محاسبه نسبت تبدیل، گشتاور و دور خروجی گیربکس حلزونی، خورشیدی، هلیکال و سایر گیربکس ها را با یک محاسبات ساده آموزش ببینید و به مشخصات مد نظر خود برسید.

نحوه محاسبه نسبت تبدیل گیربکس

عددی که تحت عنوان نسبت تبدیل شناخته شده است، نشان دهنده این است گیربکس مورد نظر، به اندازه عدد درج شده، سرعت ورودی را کاهش می دهد. برای مثال، اگر نسبت تبدیل یک گیربکس 1 به 6 بود، یعنی اون گیربکس سرعت ورودی رو تا 4 برابر کاهش میده!

نکته قابل توجه اینجاست که بسیاری از افراد بر این عقیده هستند که محاسبه نسبت تبدیل گیربکس های صنعتی با یکدیگر تفاوت هایی دارد؛ عده ای هم معتقد هستند که با فرمول واحد محاسبه نسبت تبدیل، می توان مقدار هر نوع گیربکس صنعتی را محاسبه نمود.

در واقع فرمول نسبت تبدیل در انواع گیربکس صنعتی  یک فرمول واحد است و شما می توانید با فرمولی که در ادامه به آن اشاره کردیم، نسبت تبدیل هر نوع گیربکس صنعتی را محاسبه کنید.

محاسبه نسبت تبدیل انواع گیربکس

نسبت تبدیل انواع گیربکس صنعتی بسیار آسان بوده و با یک محاسبات ساده، بدون هیچ گونه پیچیدگی قابل دریافت است. در گیربکس های صنعتی تنها با استفاده از دو فاکتور اساسی، نسبت تبدیل به دست می آید. دور ورودی (N1) و دور خروجی (N2) دو عامل تعیین کننده در فرمول محاسبه نسبت تبدیل گیربکس صنعتی هستند.

با استفاده از فرمول زیر، نسبت تبدیل (i) گیربکس خود را در هر نوع و تیپی که وجود دارد، محاسبه کنید.

 i = n1 / n2

چه روش های دیگری برای محاسبه نسبت تبدیل گیربکس وجود دارد؟

در صورتی که کاتالوگ گیربکس صنعتی را داشتید، مسلما با در دست داشتن چند عدد و یک محاسبه ساده می توان به نسبت تبدیل گیربکس رسید. اما در صورتی که کاتالوگ در دسترس نبود، روش های دیگری برای محاسبه این مورد وجود دارد.

  • کاتالوگ انواع گیربکس صنعتی را از اینجا مشاهده کنید.
  1. شمارش تعداد دندانه های چرخ دنده

اولین روش برای محاسبه نسبت تبدیل (بدون کاتالوگ)، شمارش تعداد چرخ دنده ها است. در این روش شما می توانید با شمارش تعداد دندانه های چرخ دنده ورودی (چرخ دنده متصل به الکتروموتور) و چرخ دنده خروجی نسبت تبدیل گیربکس را بدست آورید.

تعداد دندانه های چرخ دنده ورودی / تعداد دندانه های چرخ دنده خروجی = نسبت تبدیل (i)

  1. محاسبه قطر چرخ دنده

برای استفاده از این روش، باید بدین صورت عمل کرد که قطر چرخ دنده خروجی را بر قطر چرخ دنده ورودی تقسیم کرد.

برای مثال، اگر قطر چرخ دنده ورودی معادل 50 میلی متر و قطر چرخ دنده خروجی معادل 100 میلی متر باشد، نسبت تبدیل گیربکس برابر با 5 می شود.

قطر چرخ دنده ورودی / قطر چرخ دنده خروجی = نسبت تبدیل (i)

پلاک گیربکس صنعتی

محاسبه گشتاور خروجی گیربکس صنعتی

اگر بخواهیم گشتاور خروجی گیربکس را به طور خلاصه توضیح دهیم، باید بگوییم گشتاور نیرویی است که به جسم وارد می شود. جسم مورد نظر ممکن است از محلی که نیرو به آن وارد می شود، فاصله داشته باشد و مقدار این فاصله، مقدار معینی نیست.

واحد اندازه گیری گشتاور، نیوتون بر متر مربع است که در فرمول محاسبه گشتاور گیربکس نیز از همین واحد استفاده می شود که در ادامه به فرمول و نحوه محاسبه گشتاور گیربکس پرداخته ایم.

فرمول محاسبه گشتاور گیربکس

محاسبه گشتاور گیربکس صنعتی، دغدغه ای است که افراد زیادی درگیر آن هستند. لازم است بدانید گشتاور گیربکس صنعتی در گیربکس صنعتی حلزونی و گیربکس صنعتی خورشیدی یکسان است؛ اما از فرمول محاسبه گشتاور می توانید برای سایر گیربکس های صنعتی نیز استفاده کنید.

یکی از مواردی که در محاسبه گشتاور گیربکس صنعتی به آن نیاز دارید، توان الکتروموتور است. به طور کلی جهت محاسبه گشتاور لازم است، نیروی محرکه را در مقدار فاصله ضرب کنید.

لازم به ذکر است که معمولا حداکثر میزان گشتاور الکتروموتور در دور های پایین ایجاد شده چرا که در دورهای پایین اصطحکاک کمتری وجود دارد. جهت محاسبه گشتاور موتور گیربکس از فرمول زیر استفاده کنید.

Kw × 9550 ÷ rpm = n.m

با انجام محاسبات انواع موتور و گیربکس، به راحتی می توان نتیجه گرفت موتورهایی که دور پایین و قدرت برابر دارند، گشتاور بالایی تولید نمی‌ کنند.

محاسبه دور خروجی گیربکس

محاسبه و فرمول دور خروجی گیربکس نسبت به سایر موارد محاسباتی، ساده تر و کوتاه تر است. برای به دست آوردن دور خروجی گیربکس کافی است فرمول زیر را انجام دهید.

n2 = n1 / i

  • مشاهده قیمت انواع گیربکس صنعتی

کلام آخر

مشخصات فنی هر کالای صنعتی، تعیین کننده راندمان و تهیه سایر اجزای مرتبط با آن کالا بوده و حتی در نصب و راه اندازی موتور گیربکس صنعتی موثر خواهد بود. بنابراین فراموش نکنید که از صحت ارقامی که در دست دارید اطمینان حاصل کنید و محاسبات را اصولی پیش ببرید تا به نتیجه درستی برسید.

در صورتی که اطلاعات ناقصی در رابطه با هر یک از موارد ذکر شده داشتید، از یک کارشناس یا متخصص در این حوزه کمک بگیرید. کارشناسان فروش شهباز موتور نیز همواه آماده پاسخگویی جهت مشاوره پیش از خرید به شما هستند. جهت ثبت سفارش هر گونه کالای صنعتی و یا مشاوره پیش از خرید از طریق صفحه تماس با ما با مشاورین مجموعه در ارتباط باشید.

نوشته های مشابه

نظر یا درخواست شما

در صورت درج اطلاعات خصوصی شما مانند شماره تلفن و ایمیل توسط ما مشاهده می شود، و برای عموم فیلتر خواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *